Etichete și maniere pentru personalul hotelului / personalul de la recepție

Salutați întotdeauna oaspeții și colegii cu un zâmbet și păstrați o expresie prietenoasă și plăcută.
Stați drept, nu vă încrucișați brațele în fața oaspetelui.
Ține-ți mâinile afara din buzunare.
Nu vă sprijiniți de blat în niciun moment și mai ales când aveți de-a face cu oaspetele.
Nu vă jucați cu părul și bijuteriile când vă aflați în fața oaspetilor.
Asigurați-vă un limbaj corporal pozitiv în orice moment.
Fiți întotdeauna plini de tact și politicos, nu vă certați niciodată cu oaspeții.
Fiți plini de umor dar nu deveniți prea prietenoși cu oaspeții.
Fiți întotdeauna atenți când vorbiți cu un oaspete și mențineți contact vizual atunci când vă adresați acestuia.
Priviți și acționați întotdeauna cu profesionalism, înțelegeți că există alți oaspeți care vă urmăresc comportamentul.
Arătați întotdeauna încrezător și fiți pozitiv.
Ascultați întotdeauna cu atenție oaspete atunci când vorbiți cu el/ea.
Încercați să folosiți numele oaspetelui de cel puțin două ori daca acesta va este cunoscut.
Încercați să puneți întrebările potrivite pentru a identifica nevoile oaspeților.
Vorbiți clar și păstrați un ton bun al vocii în orice moment.
Nu critica un oaspete la altul.
Nu vă referiți oaspeții ca „El/Ea /ei” în prezența lor.
Nu obosiți niciodată oaspetele cu necazurile tale.
Nu discutați niciodată despre religie sau politică cu oaspeții.
Fii specific în explicațiile tale, în caz de îndoială, consultă-ți colegii și revino prompt la invitat.
Oferiți întotdeauna oaspeților o primire călduroasă și prietenoasă, „Bună dimineața, domnule Bond, cu ce vă pot ajuta astăzi”.
Faceți oaspetele să se simtă confortabil și în siguranță.
Consultați oaspetele de două ori după titlul și numele corect dacă acesta iți este cunoscut.
Identificați nevoile oaspeților
Observă întotdeauna ceea ce se întâmplă în jurul tău și fii gata să asiști oaspetele atunci când este nevoie.
Arătați oaspeților interes.
Fă-ți timp pentru oaspeți și nu-i grăbi.
Recomandați întotdeauna oaspeților serviciile hoteliere interne și furnizați o broșură sau detalii suplimentare, dacă este necesar.
Întotdeauna îngrijit și ordonat, dar niciodată sever sau aspru sau strict față de oaspeți.
Încercați întotdeauna să mențineți contactul vizual cu oaspeții.
Cunoașterea produsului hotelier și fiți la curent cu noile produse și servicii oferite.
Cunoașteți diferitele facilități și servicii disponibile în hotel și fiți gata să descrieți in detaliu oaspeților atunci când vi se solicită .
Aflați despre VIP-uri și oaspeții care vin in mod repetat.
Este necesară o înțelegere clară a aspectului hotelului.
Evenimente si concerte, când au loc, orele, promoțiile și nopțile tematice si punctele de vânzare.
Să cunoască bine locul și împrejurimile în care se află hotelul, de exemplu: locuri de interes din apropiere, distanță până la aeroport etc.
Fiți la curent cu orice promoții speciale
Echipa de la recepție ar trebui să aibă o cunoaștere aprofundată a tuturor tipurilor de camere diferite și a planurilor tarifare.
Personalul care servește alimente și băuturi ar trebui să cunoască bine meniul.